Lisää makua, älä suolaa

Meiran ilman lisättyä suolaa olevissa mausteseoksissa on yli 20 korkealaatuista ja makumaailmaltaan monipuolista vaihtoehtoa – kaikki parhaista raaka-aineista valmistettuja. Näiden mausteiden maku on puhtaampi ja vahvempi, joten saat enemmän makua ruokaasi. Voit myös käyttää niitä huoletta: lisäät vain makua, et suolaa!

Miksi vähemmän suolaa?

Liiallinen suolankäyttö ei ole sinulle hyväksi: elimistöön kertyy nestettä, munuaiset rasittuvat ja verenpaine nousee aiheuttaen sydän- ja verisuonisairauksia. Sydänliitto suosittelee viittä grammaa suolaa päivässä, mutta suomalainen syö kymmenen. Valtaosa kertyy valmiista elintarvikkeista piilosuolana. Kannattaa siis kiinnittää huomiota omiin valintoihinsa – eikä siis lisätä tarpeettomasti suolaa ruokiinsa.

Näin onnistut:

  1. Ota käyttöön mausteseokset, joihin ei ole lisätty suolaa. Lisää totuttelun alkuvaiheessa ruokaan kevyesti suolaa.
  2. Vähennä pikkuhiljaa suolan määrää.
  3. Jos lisäät suolaa, ripottele sormin. Älä kaada suoraan purkista.
  4. Käytä suolan sijaan yrttejä, pippureita tai muita mausteita. Löydät aromikkaita vaihtoehtoja Meiran ilman lisättyä suolaa olevista mausteseoksista.
  5. Vähäsuolaisempaan ruokavalioon tottuminen kestää pari viikkoa. Sen jälkeen suolaista ruokaa ei juuri kaipaa.

Lisää makua elämään vähemmällä suolalla!